Lopen door het Nederlands Openluchtmuseum.
Lopen door het Nederlands Openluchtmuseum. Foto:

Rondje Nederland ‘by night’

Algemeen

ARNHEM - Vrijdagavond 2 december verzorgt atletiekvereniging Ciko’66 de eerste editie van de avondloop van Rondje Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Jaarlijks is de hardloopwedstrijd bij daglicht een groot succes en vrijdagavond 2 december is er net zoveel hardloopplezier in een sfeervol verlicht Openluchtmuseum. Het parcours is geschikt gemaakt voor alle leeftijden. Vanaf vier jaar kun je al deelnemen en alle atleten tot 12 jaar ontvangen aan de finish een medaille.

Bij de start krijgt iedere loper een verlicht armbandje, dat het Openluchtmuseum nog feestelijker maakt. De eerste start is 18.00 uur. Per kind mag één begeleider gratis het Openluchtmuseum binnen. Supporters betalen 6,50 euro entree. Met een Museumjaarkaart of VIP kaart Vrienden Loterij is entree gratis.Parkeren is die avond gratis. 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website https://rondjenederland.com . Inschrijven is mogelijk tot 1 december.

Net als bij de dag-editie is er voor de scholen ook een prijs te verdienen. De school met de meeste deelnemers wint een wisseltrofee die zondag 12 maart 2023 weer verdedigd moet worden.

De afstanden zijn: 450 meter (4-5 jaar), 1250 meter (6-12 jaar), 2,5 kilometer (7-12 jaar) en 5 kilometer (vanaf 13 jaar).