Impressie.
Impressie.

Verkoop 45 appartementen in woontoren Nelson

Algemeen

ARNHEM - Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft 45 appartementen in woontoren Nelson in Arnhem verkocht aan vastgoedbelegger Stienstra Wonen. De iconische woontoren omvat 93 appartementen over 15 verdiepingen. De overige 48 appartementen in dit project zijn bestemd voor de particuliere verkoop. Met de aankoop door Stienstra Wonen heeft VanWonen nu bijna vijftig procent van de appartementen in Nelson verkocht.

Op een prominente locatie langs de Rijn, markeert woontoren Nelson de start van de bebouwing langs de Rijndijk in Arnhem. Een toren, midden in het groen, met aan alle zijden een unieke uitstraling. In totaal komen er 93 appartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 120 m². Bijna elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. De verspringende balkons geven het gebouw een markante uitstraling. Het complex krijgt een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen. Nelson kent een inclusief woonprogramma, met zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. En met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten.

Diamantvormig gebouw

De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel, waardoor het gebouw van alle kanten een unieke uitstraling heeft. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En Nelson ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem.

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit

Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Voor steenvalken wordt een kast op het dak geplaatst.

Planning 

Naar verwachting zal de bouw van Nelson eind 2022 starten. De oplevering is voorzien voor 2024. Inschrijven voor de beschikbare koopappartementen is mogelijk via www.woneninnelson.nl.

Afbeelding
Afbeelding