Wethouder Erfgoed Bob Roelofs en Wijkwethouder Mark Lauriks van de gemeente Arnhem onthullen het bord aan de gevel van de Noodwoning.
Wethouder Erfgoed Bob Roelofs en Wijkwethouder Mark Lauriks van de gemeente Arnhem onthullen het bord aan de gevel van de Noodwoning. Foto: Bert van der Weg

Noodwoning in Elden geopend

Algemeen

ELDEN - Zaterdag 19 november vond de officiële heropening plaats van de Noodwoning van de Historische Kring Elden. Aan Rijksweg West nr. 92a en 92b in Elden staan de laatste twee noodwoningen van de honderdzesenzestig noodwoningen die na de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Elst zijn gebouwd.

Nummer 92b is sinds 2012 het onderkomen van de Historische Kring Elden. In 2020 werd het pand uitgebreid met twee kamers, die tot dan toe werden gebruikt door de vorige bewoner van de naastgelegen noodwoning. Deze kamers zijn omgebouwd tot een archief- en tentoonstellingsruimte: een jarenlange wens van de Historische Kring Elden. De woonkamer is ingericht als een jaren ‘50 kamer.

De Noodwoning is Iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Hier kan men terecht voor een bezoek aan de tentoonstellingsruimte, inzage in het archief of om de sfeer te proeven van een jaren ’50 noodwoning. Iedereen wordt van harte uitgenodigd.