(foto: Juliette de Groot)
(foto: Juliette de Groot) Foto: Juliette de Groot

Spelers gezocht voor Paradiso!

Algemeen

ARNHEM - Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater zoeken spelers voor grootschalige nieuwe jongerenvoorstelling Paradiso!

Oostpool, Introdans en Phion storten zich in 2023 op het optimistische en wonderlijke Paradiso!, een gedicht uit De Goddelijke Komedie van Dante. Samen met een grote groep jongeren brengen ze in een magische mix van dans, theater en muziek deze klassieker naar het theater op 5, 6 en 7 mei 2023.

Dante’s Paradiso!

700 jaar na de dood van Dante Alighieri wordt zijn boek De Goddelijke Komedie nog steeds gelezen. Tot op de dag van vandaag laten lezers en kunstenaars zich inspireren door zijn werk. Een gedicht in drie delen over een reis door de hel (Inferno) en het vagevuur (Purgatorio) naar het paradijs (Paradiso).

Het paradijs wordt gezien als een oord waar het leven heerlijk is, waar overvloed heerst en geen ziekte, rampspoed of dood bestaat. Een ideale verblijfplaats. Soms wordt hiermee het aardse paradijs, de Tuin van Eden, bedoeld, soms het hemelse paradijs (de hemel). 

Spelers gezocht voor Paradiso!

Er wordt gezocht naar jongeren tussen de 15 en 26 jaar die het avontuur willen aangaan en willen meedoen aan een professionele voorstelling met dans, muziek en theater. Ervaring is niet vereist.

Paradiso! wordt geregisseerd door Char Li Chung, de choreografie is van Adriaan Luteijn & Chantal de Vries, en dirigent / muzikaal leider is Joost Smeets. De audities vinden plaats in december 2022 en januari 2023 in Arnhem. De voorstellingen vinden plaats van 5 -7 mei 2023 in Musis.

Aanmelden kan tot vrijdag 9 december. Voor meer informatie zie www.introdans.nl/audities-paradiso.