Bianca Berkhout (derde van links) en vertegenwoordigers van Poorters van de stad Arnhem en Rijnstate.
Bianca Berkhout (derde van links) en vertegenwoordigers van Poorters van de stad Arnhem en Rijnstate. Foto:

Actie voor zorgpersoneel van Rijnstate

Algemeen

ARNHEM - Met een schilderij van Klaas Gubbels wil oud-zorgmedewerker Bianca Berkhout het zorgpersoneel van Rijnstate een hart onder de riem steken. Om de benodigde vijfduizend euro bij elkaar te verzamelen, is ze een crowdfundingsactie gestart. 

“Het personeel heeft zich de afgelopen jaren drie keer een slag in de rondte gewerkt. Ik wil ze laten weten dat we achter ze staan.” Berkhout heeft onlangs een cheque van 1000 euro mogen ontvangen van Stichting Poorters van de stad Arnhem. Maar meer donaties zijn welkom.

Normaal gesproken kost een echte Klaas Gubbels heel wat meer dan vijfduizend euro, maar niet alleen Bianca Berkhout is het zorgpersoneel van Rijnstate dankbaar voor wat het tijdens de coronapandemie gedaan heeft, ook de Arnhemse kunstenaar heeft positieve ervaringen met de goede zorgen van de ziekenhuismedewerkers. En dus maakte hij, speciaal voor het Arnhemse zorgpersoneel, een schilderij op maat. Uiteraard met beroemde koffiekannen, maar er zijn ook hartjes te zien op het kunstwerk. 

Bianca hoopt dat meer Arnhemmers zich achter haar idee scharen. “Het is natuurlijk ook crisis, sommige mensen moeten ieder dubbeltje omdraaien. Maar corona gaat niet meer weg en van onze zorgmedewerkers wordt wel verwacht dat ze zorg blijven leveren van hoge kwaliteit. Ik wil ze laten weten dat ik achter ze sta. En hopelijk meer mensen met mij.” 

Meer informatie: www.rijnstatevriendenfonds.nl (ga via menu naar sponsoracties)