Winnaar van De Innovatiefste Student van Nederland 2021: Jardo Stammeshaus (Vrije Universiteit Amsterdam) neemt de prijs in ontvangst van Marjan Minnesma, directeur Urgenda.
Winnaar van De Innovatiefste Student van Nederland 2021: Jardo Stammeshaus (Vrije Universiteit Amsterdam) neemt de prijs in ontvangst van Marjan Minnesma, directeur Urgenda. Foto: Barbara Kerkhof

De Innovatiefste Student van Nederland

Algemeen

ARNHEM - Wie is de innovatiefste student van het land? Voor de tweede keer organiseert INNOVATE in Arnhem de competitie voor De Innovatiefste Student van Nederland.

Op donderdagavond 13 oktober pitcht de nieuwe generatie impactmakers hun ideeën voor een betere wereld in Stadstheater Arnhem. Daar wordt bepaald wie het innovatiefste talent van de huidige generatie studenten is. INNOVATE organiseert deze nationale challenge met zakenblad Quote en wetenschapsblad Quest. 

De toekomst

Iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van morgen kan zich van 12 t/m 15 oktober onderdompelen in de toekomst. Woensdagavond 12 oktober staat het onderwerp energietransitie centraal. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we in 2035 energieneutraal zijn? Vijf top-innovators in de energietransitie vertellen het je tijdens de INNOVATE Energy Meetup op 12 oktober in Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard.

Op vrijdagmiddag 14 oktober komt ondernemend Arnhem samen tijdens het Bring Your Own Business event in Rozet Arnhem. Arnhem Studiestad, Startup50 Gelderland en Startclub Arnhem verzorgen een middag met workshops, Collegetour met een Arnhemse topondernemer, een expo met ondernemers uit de stad en liefst twee finales: die van Startup50 Gelderland én de finale van de Student City Challenge. 

Astronaut

Op vrijdagavond 14 oktober neemt astronaut André Kuipers je mee op avontuur en zijn unieke kijk op de wereld. “Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, de gevolgen van verstedelijking. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Nieuwe technologieën - van recycling tot satellieten -zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.”

Innovatie, beleving en ontmoeting staan zaterdag 15 oktober centraal bij de INNOVATE Experience. In Musis Sacrum vind je die dag een pop-up expositie met zo’n 45 innovaties die je kunt beleven. Ondernemers, innovators, ‘Willy Wortels’ en impact makers laten hun nieuwste creaties zien. Ze zijn ook aanwezig dus je kunt meteen kennis met ze maken.

Nieuw dit jaar is een inhoudelijk programma: je kunt deelnemen aan interactieve sessies van bijzondere innovators. Let op: deze workshops zijn gratis maar inschrijving is verplicht i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. Bekijk het volledige programma op www.innovate.community en schrijf je in. Wees er snel bij! Vol = vol!