Arnhems Voordrachtsfestival

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Een halve eeuw geleden zette de Arnhemse Johnny van Doorn de poëziewereld op stelten met zijn onnavolgbare en explosieve optredens. 

Daarmee blies hij poëzie als podiumkunst nieuw leven in. Met het Arnhems Voordrachtsfestival op vrijdag 14 oktober in voormalig Theater Rembrandt wil Stichting voor Poëzie en het Gesproken Woord laten zien dat podiumpoëzie ook nu in Arnhem nog springlevend is. 

Arnhems talent als Mahat Arab, Isfarah Esseboom, Jesse Laport, Lou Rothuizen en Niels Trilsbeek krijgen ruimschoots de gelegenheid zich te presenteren. 

Maar ook de Rotterdamse Tato Wesselo en Yannick Moison uit Antwerpen laten zien hoe poëzie op het podium een extra dimensie krijgt.
Elten Kiene brengt samen met Salva Akrum (dans), Dagger DX (muziek) en Lizzy van den Berg (artwork) ‘Ik ben nog nooit op dit punt geweest’ ten tonele, zijn persoonlijke reis over durven dromen en manifesteren, door te schrijven en hardop uit te spreken.

De Arnhemse Cassandra Onck zorgt tussen de voordrachten voor een muzikaal intermezzo. De avond wordt gepresenteerd door Tim Lenders. 

Het festival begint om 20.00 uur. Kaarten via rozet.nl/agenda.