Voorzitter Wim van Harten, Raad van Bestuur van Rijnstate, is trots op het personeel.
Voorzitter Wim van Harten, Raad van Bestuur van Rijnstate, is trots op het personeel. Foto: Rijnstate

Rijnstate-medewerkers scoren ‘uitstekend’

Algemeen

ARNHEM - Rijnstate-medewerkers scoren ‘uitstekend’ op gebied van betrokkenheid, inzet en deskundigheid. Dat blijkt na onderzoek van Qualicor Europe. 

“Deze uitzonderlijk goede score is het resultaat van de inzet en betrokkenheid van verpleegkundigen, medisch specialisten en alle ondersteunende medewerkers. Een opvallend resultaat omdat dit - in Covid tijden en de nasleep daarvan - een heftige periode is die het ziekenhuis voor grote uitdagingen stelt”, aldus Rijnstate.

Qualicor Europe is een onafhankelijke instantie die toetst of kwalitatief goede zorg geleverd wordt en of zorg continue verbetert. “In Rijnstate staat verbeteren van veiligheid centraal in alle aspecten van het werk. Men start en eindigt de dag samen met terug- en vooruitkijken: wat ging gisteren goed en wat kan vandaag beter of anders? En dat draagt bij aan werkplezier én kwaliteit”, aldus Ellen Joan van Vliet, directeur van Qualicor Europe.

Rijnstate kreeg onder andere complimenten voor het integrale dashboard, de verbeterruimte bij de Algemene Opname Afdeling, de loopbaanbegeleiding, de zichtbaarheid van beveiliging, de professionaliteit van teams en het Verpleegkundig Platform.

“Wij zijn erg trots op dit uitstekende resultaat. Ondanks alle belasting en inspanningen van de afgelopen maanden weten onze medewerkers de kwaliteit op peil te houden en dat verdient een enorm compliment”, zegt Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur. Rijnstate gaat verder om de zorg optimaal en patiëntgericht te organiseren en heeft sinds 1 juli de organisatie volledig ingericht volgens de principes van ‘waarde gedreven zorg’. Dat betekent dat de samenwerking van professionals rond zorgpaden meer prioriteit krijgt in organisatiekeuzes. “Zo willen wij voorop blijven lopen en sluiten we goed aan bij de doelstellingen rond passende zorg in het integraal zorgakkoord.” 

Meer info: www.rijnstate.nl.

Afbeelding