Expo BOEKen DELEN in Rozet Centrum

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - In Rozet Centrum is de tentoonstelling BOEKen DELEN te zien. De expositie toont de bijzondere boekenverzameling van Anthon Beeke (1940 – 2018) en de iconische affiches die hij ontwierp voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, KunstRAI en het Centraal Museum in Utrecht. 

Anthon Beeke staat bekend als een van de meest toonaangevende grafische vormgevers van Nederland. 

Hij had de gewoonte om allerlei spullen tussen zijn boeken te bewaren. Zaken zoals muziekdoosjes, speelgoed soldaatjes, kleine kunstwerkjes of stempels van letters. Het zit allemaal verstopt in de bibliotheek van Anthon Beeke. 

In zijn bibliotheek ontdek je wat hem inspireerde, ontspande of juist in verdriet bracht. Je vindt er boeken over grafisch ontwerp, cultuur, fotografie, typografie, jazz en erotiek. Alle boeken mag je aanraken en doorbladeren.

Lidewij Edelkoort, levenspartner van Beeke en Charlotte Grün van Studio-OOK ontwikkelden BOEKen DELEN; een meerjarig programma dat de boekencollecties van bekende creatieve Nederlanders door het land laat reizen. De bibliotheek van Anthon Beeke vormt het startpunt.

In Rozet is tevens de expositie ‘Kunst is het antwoord’ te bezichtigen. Centraal in deze tentoonstelling staat de vraag: ‘Hoe verbeelden kunstenaars ervaringen en actuele gebeurtenissen in hun werk?’

Met werk van onder meer Korneel Jeuken, Cao Tang, Catherina Pearls, Ekatarina Konovalova, Mika Joosten, Annegien Schilling, Fabrikaat, Insomniacs, Evaboneva, Mireille Huijbers, Ies van Bussel, Joanne van der Wal en Derk Müller.

Beide tentoonstellingen zijn tot en met medio december gratis te bekijken in Rozet Centrum in Arnhem.