Fun and Games

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Donderdag 29 september staat Fun and Games in Theater aan de Rijn in Arnhem. Deel één van een drieluik over de liefde. Aanvang 20.00 uur. 

Fun and Games: twee acteurs ontmoeten elkaar in het theater. Drie dagen voor hun première van Who’s afraid of Virginia Woolf, het iconische stuk van Edward Albee, krijgen ze slaande ruzie en raken ze behalve hun tegenspelers ook elkaar kwijt. Drie dagen later, op wat eigenlijk de première had moeten zijn, zien ze elkaar voor het eerst weer terug in de restanten van hun verwoestte decor. Hoe nu verder?

Fun and Games vormt het eerste deel van een drieluik waarin de makers elke tien jaar op zoek gaan naar het antwoord op dezelfde vraag: wat is liefde? In dit nieuw geschreven stuk treden de acteurs al vechtend in de voetsporen van hun illustere voorgangers Martha & George uit Who’s afraid of Virginia Woolf.

Waarom een voorstelling over liefde? Laura: “Wij willen graag de grootsheid van dit onderwerp aanvallen. We zijn alle drie kinderen van een generatie die voor het eerst massaal ging scheiden. Wij vallen tussen het falen van de monogamie en het breken van de illusie van vrije liefde. Ik denk dat er een enorme drang leeft om het beter te doen, anders te doen, maar we weten niet precies hoe.” 

Daniël: “Het is een tijdperk van de ultieme zelfontplooiing en vrijheid. We kunnen alles, we mogen alles, maar waar gaat dat nu precies heen?” Tarik: “We zitten overal tussenin en zien iedereen rond ons zoeken naar antwoorden. Misschien kunnen we die vinden, misschien zijn ze er niet. Maar bovenal kunnen en moeten we een poging wagen.”

www.theateraanderijn.nl