School’s Cool Arnhem zoekt penningmeester

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Wil jij een bestuursfunctie vervullen in een kleinschalige vrijwilligers stichting? School’s Cool Arnhem heeft een vacature voor penningmeester. 

School’s Cool Arnhem ondersteunt leerlingen die in het eerste leerjaar van het Voortgezet Onderwijs zitten met behulp van thuismentoren. Het gaat om leerlingen die om diverse redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overgang naar het Voortgezet Onderwijs. De thuismentor komt wekelijks bij de leerling thuis en helpt met huiswerk en studievaardigheden. Daarnaast helpt de thuismentor de leerling op sociaal-emotioneel vlak. Leerlingen krijgen zo positieve aandacht en leren niet alleen praktische dingen - zoals het plannen van huiswerk – maar ook om sociaal sterker te worden. Bovendien stimuleert de thuismentor de algemene ontwikkeling. 

Een goede start in het Voortgezet Onderwijs is essentieel en diverse studies hebben aangetoond dat door de inzet van thuismentoren door School’s Cool de schoolloopbaan van deze leerlingen succesvoller verloopt. School’s Cool Arnhem begeleidt in een schooljaar ongeveer 30 koppels van leerlingen en thuismentoren.

De penningmeester verzorgt de boekhouding van de Stichting en maakt het financieel jaarverslag. Je bent het aanspreekpunt voor bankzaken en fondsenwerving. Je stimuleert en bewaakt met de andere bestuursleden de continuïteit en ontwikkeling van de stichting. Je woont ongeveer 8 keer per jaar de bestuursvergaderingen bij. In verband met de continuïteit werken we met zittingsperioden van 3 jaar. Tijdsbesteding: gemiddeld circa 2 uur per week.

Wat vragen we van jou? Je hebt affiniteit met de doelstelling en de doelgroepen van de stichting. Je hebt ervaring of affiniteit met financiën en fondsenwerving, beschikt over een netwerk, bij voorkeur in het publieke domein (regio gemeente Arnhem) en/of het bedrijfsleven. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van de Stichting. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent een teamplayer. Bestuurlijke ervaring is een pré.  

Spreekt dit je aan? Heb je vragen? Neem dan contact op met Jan Wagenmakers, tel. 06 - 53582664 of jan@schoolscoolarnhem.nl. Meer info: www.schoolscoolarnhem.nl

Voor informatie over andere vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl