Werken van Richard Strauss in Musis Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss ten gehore. Stotijn zingt voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra. Verder op het programma werken van Mozart (selectie uit Thamos, König in Ägypten). Het programma is te beluisteren in onder meer Musis Arnhem (1 oktober 20.00 uur) en De Vereeniging Nijmegen (2 oktober 14.15 uur). 

 Christianne Stotijn verwierf bekendheid in de internationale concertzalen met haar expressieve en verfijnde liedrecitals. Haar heldere mezzosopraanstem past prachtig bij de twintigste-eeuwse romantiek van Strauss. 

Na de pauze staat het symfonische gedicht van Strauss Also sprach Zarathustra op het programma. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nietzsche. Het inleidende thema werd gebruikt in de film 2001: A Space Odyssey uit 1968 van Stanley Kubrick, als begeleiding bij de beelden van een buitenaardse zonsopgang. 

Bij dit concert kunt u bij het werk Also sprach Zarathustra gebruik maken van de Wolfgang App. Daarnaast is er bij alle concerten vooraf een inleiding direct te boeken bij de betreffende concertzaal.

Meer informatie over het concert, inleiding en het bestellen van kaarten: www.phion.nl