DFS Walking Handbal is één van de aanbieders in de Gezond en Fit-maand.
DFS Walking Handbal is één van de aanbieders in de Gezond en Fit-maand. Foto: DFS

Gezond en Fit-maand in Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Lekker in je vel zitten, zowel in je lijf als in je hoofd. Dat wil iedereen wel. Het gaat vaak vanzelf als je regelmatig beweegt, gezond eet, niet rookt en genoeg rust. Maar hoe zet je die eerste stap? Op 15 september is in Arnhem de Gezond en Fit-maand van start gegaan. 

Door Petra de Kramer Sportbedrijf Arnhem

Het is de jaarlijks terugkerende campagne om Arnhemmers te helpen en te inspireren die eerste stap te zetten. In de Gezond en Fit-maand kun je meedoen met allerlei activiteiten, workshops en proeflessen. Vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Op www.gezondenfitinarnhem.nl delen we alle initiatieven, activiteiten en acties van heel veel Arnhemse aanbieders die je willen inspireren. Kies het onderdeel waarmee je aan de slag wilt gaan: Sporten en bewegen, voeding, minderen met alcohol/roken, je mentale gezondheid. Of start met een fit- en gezondheidscheck. Het maakt niet uit wat je kiest, als het maar bij je past.

Op de website vind je ook de verhalen van onder meer Eline, Shirin en Suus. Arnhemmers die actie hebben ondernomen om zich beter te voelen.

Greep uit het aanbod


- Walking Handbal bij DFS. Dit is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Je kunt hier drie gratis proeflessen volgen.

- Slaap je slecht, pieker je veel, ben je somber? Pro Persona geeft gratis online lezingen hoe je hier beter mee om kunt gaan.

- Hou je van dansen? Leer Salsa, Bachata of Kizomba bij Yasalsa samen met een (dans)partner of kom alleen en ontmoet je danspartners tijdens de lessen.

- Op 25 september is er een gezondheidsmarkt tijdens de Festival Volleybal op de Markt.

“Er zijn geen grote stappen nodig om je leefstijl te veranderen en lekkerder in je vel te zitten. Bekijk het aanbod per thema en zet de eerste stap. Wat ga jij doen?”