Afbeelding
Foto: Gerard Til

Finale NK Stoepranden 2022 in Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Wie wordt Nederlands Kampioen Stoepranden 2022? Kinderen en jongeren uit het hele land doen zondag 18 september een gooi naar de titel NK Stoepranden. Het NK heeft plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Aanvang 10.30 uur.

Jantje Beton organiseert voor de 6e keer de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Samen met sponsoren stimuleert Jantje Beton om, via lokale organisaties, kinderen te laten spelen, bewegen en elkaar te ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland.

Wethouder Mark Lauriks (Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken, gemeente Arnhem) en Dave Ensberg-Kleijkers (directeur Jantje Beton) trappen af met een potje stoepranden, waarna de wedstrijden voor de kinderen officieel beginnen. 

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel wordt al jaren buiten op straat gespeeld door jong én oud. “Daarom past het zo goed bij Jantje Beton”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton). “Wij willen dat alle kinderen dagelijks kunnen buitenspelen en bewegen. Dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend: drie op de tien kinderen speelt bijna nooit buiten. Met onze activiteiten, waaronder het NK Stoepranden, hopen we dan ook zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Zodat ze lekker naar buiten gaan.”

In de afgelopen maanden streden meer dan 15.000 kinderen in 110 deelnemende plaatsen door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. De honderd finalisten van de lokale voorrondes doen zondag 18 september een gooi naar een podiumplek tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

www.jantjebeton.nl/nkstoepranden

Afbeelding