De organisatoren van de Funeraire Salon Tumulus Uitvaart.
De organisatoren van de Funeraire Salon Tumulus Uitvaart.

Start Funeraire Salon Tumulus Uitvaart Huissen

Algemeen

HUISSEN - Vanaf donderdag 29 september organiseren Cunera Schaapveld Tumulus Uitvaart en Britt van Uem weer avondlezingen. U bent van harte welkom in het tweede seizoen van de Funeraire Salons in Huissen.

Met de Funeraire Salon willen Cunera en Britt thema’s rond de dood meer bespreekbaar maken maar vooral ook informeren. De lezingen zijn altijd op een donderdag en beginnen steeds om 19.30 uur met muziek. De lezingen worden afgesloten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis. 

Aanmelden

Wie belangstelling heeft voor één of meer lezingen, graag van tevoren aanmelden in verband met soms beperkte plaatsen. Aanmelden via mailadres info@tumulus.nl of tel. 026-3258440. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

De Funeraire Salon biedt dit tweede seizoen lezingen met bijzondere gasten op het gebied van rouw en verlies en muzikale intermezzo’s van aanstormend talent. Het zijn lezingen die ruimte bieden voor vragen en eigen ervaringen.

Ineke Visser 

De eerste spreker is Ineke Visser (voorheen Koedam), voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum voor sterven. Ineke is expert levenseinde-ervaringen, trainer in de (terminale)zorg en auteur van boeken waaronder ‘In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood’ en ‘Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces’. Ineke leert ons over de gelaagdheid van het stervensproces en wat orgaandonatie betekent voor dat stervensproces. Jong muzikaal talent die avond is de Huissense Tinka Gerritsen (gitaar en zang).

Donderdag 29 september 19.30 uur - Aula Dominicanenklooster, Stadsdam 1 in Huissen.

Thanatopraxeur

De tweede lezing wordt verzorgd door thanatopraxeur (lichte balseming) en opleider overleden verzorging Paula Swinkels. Op een zeer toegankelijke manier informeert zij het publiek over het geven van de laatste zorg en de verschillende manieren van opbaren. 

Met veel passie en enthousiasme vertelt zij met de voorbeelden uit haar rijke ervaring over haar missie: ‘ervoor zorgen dat elke familie een mooie herinnering heeft aan hun overleden dierbare.’

Donderdag 10 oktober 19.30 uur - Rouwhuiskamer van Tumulus Uitvaart, Weverstraat 5 in Huissen.

Hospice 

De derde lezing is van Zuster Astrid Broeders. Zij is verpleegkundige in het Hospice Rozenheuvel (Rozendaal) en heeft een jarenlange ervaring in de palliatieve zorg. Zij komt ons vertellen over het leven in het hospice. En over hoe zij met kleine aanpassingen de kwaliteit van het leven van de stervende probeert te verbeteren.

Donderdag 16 februari 2023 19.30 uur - Rouwhuiskamer van Tumulus Uitvaart, Weverstraat 5 in Huissen.

Theater

Slotstuk van de Funeraire Salon is de voorstelling ‘Dan neem je toch gewoon een hond?’ van theatergroep De kunst van het rouwen. 

Aan de hand van het verhaal van het verlies van hun geliefde aan de dood vertellen Stephanie Hulshoff, Mariska van Veenen en Lizette Hofsteenge over wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Een intieme voorstelling met nagesprek die het rouwproces blootlegt.

Donderdag 1 juni 2023 19.30 uur - Aula Dominicanenklooster, Stadsdam 1 in Huissen.