Op pad met de vereniging voor veldbiologie.
Op pad met de vereniging voor veldbiologie. Foto: KNNV afd. Arnhem

Nieuwe wandel- en fietsroutes door regio Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Door de enorme natuurvariatie in het werkgebied van de vereniging voor veldbiologie (KNNV) afdeling Arnhem is er voor iedereen van alles te beleven. Bos, heide, uiterwaarden, landgoederen en de bebouwde omgeving wisselen elkaar af. De vereniging zet zich in 11 gemeenten actief in voor meer natuurbeleving, -bescherming en -studie. 

“Om de natuurbeleving én de bekendheid van de vereniging te vergroten, ontwikkelen we op dit moment prachtige routes om te wandelen of te fietsen en die voor iedereen gratis te downloaden zijn via de website. Zo kunnen meer mensen genieten van de diversiteit aan landschap die onze omgeving te bieden heeft”, zegt Frans Koops, die lid is van de werkgroep route en zelf ook actief wandelaar is. “Ben je bijvoorbeeld al eens in het Veteranenbos of het Hemmensebos geweest? Dat zijn mijn favoriete wandel hotspots!”

De eerste routes zijn inmiddels geplaatst op de website van de afdeling Arnhem (kijk op arnhem.knnv.nl). “Zo kan iedereen op eigen gelegenheid en tijdstip op pad gaan en ontdekken wat voor moois de grote omgeving waar de KNNV Arnhem actief is te bieden heeft. De routes zijn voorzien van een uitgebreide routebeschrijving en een kaart, zodat niemand hoeft te verdwalen.”

Benieuwd wat de vereniging nog meer te bieden heeft? Regelmatig zijn er excursies gehouden en cursussen. Meer over de activiteiten lees je op arnhem.knnv.nl. “Lid worden van de vereniging is ook mogelijk, samen genieten van de natuur staat namelijk voorop bij de leden van de KNNV.”

Het werkgebied van de KNNV Arnhem beslaat: Arnhem, Brummen, Duiven, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe,  Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.