Kranslegging bij het Indisch Monument in park Sacré Coeur.
Kranslegging bij het Indisch Monument in park Sacré Coeur.

Indië-Herdenking met kranslegging en feest

Algemeen

ARNHEM - Het bestuur van stichting Sawah Belanda houdt zondag 21 augustus van 13.00 tot 17.00 een feestelijke Indië-Herdenking bij het Indisch Monument in park Sacré Coeur aan de Velperweg 158 in Arnhem (achter het verzorgingshuis van Regina Pacis). 

Na twee jaar van afwezigheid door de coronapandemie komt er dit jaar eindelijk weer een herdenkingsfeest bij het Indisch Monument. Zondag 21 augustus geven verschillende muzikanten, dansgroepen, kunst- en kledingkraampjes en spreekster Marion Bloem acte de présence in het park. Kindertheater LaMoMa is ook aanwezig en verzorgt onder andere een wajangpoppen workshop. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd middels een Indisch buffet.

Op 15 augustus staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en herdenken we alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Voorafgaand aan het herdenkingsfeest staat Sawah Belanda maandag15 augustus stil met een (ingetogen) herdenking met kranslegging van 16.00 tot 17.00 uur bij het Indisch Monument in park Sacré Coeur. De herdenking op 15 augustus én het herdenkingsfeest op 21 augustus zijn gratis toegankelijk.

www.sawahbelanda.nl

Afbeelding