Impressie van het nieuwe complex.
Impressie van het nieuwe complex. Foto:

Start bouw padelbanen op Valkenhuizen

Algemeen

ARNHEM - Begin september zijn ze klaar voor gebruik: de 4 nieuwe padelbanen op Sportcentrum Valkenhuizen. 

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Tot voor kort kon je in Arnhem alleen padel spelen bij TV Schuytgraaf. Na de vakantie dus ook in Arnhem-Noord. 

Gelijktijdig met de oplevering van de padelbanen, wordt ook een horecavoorziening gerealiseerd. Centraal gesitueerd op het buitenterrein om ook beachvolley, speedsoccer en soft- en honkbal te kunnen bedienen. De padelbanen zijn er voor iedereen om te huren. Je hoeft geen lid te zijn of worden van een padelvereniging om een balletje te mogen slaan. Je reserveert je baan en kunt gelijk spelen. Ook worden er toernooien en wedstrijden georganiseerd. Heb je nog geen ervaring met padel? Er komt ook de mogelijkheid om lessen te volgen. Voor de opening wordt een website gelanceerd - www.padelvalkenhuizen.nl - met informatie en huurmogelijkheid.

De padelbanen op Valkenhuizen komen voort uit een gezamenlijk plan met de gemeente en tennisverenigingen. Alle partijen zetten zich in met als uiteindelijke doel: een goed padelklimaat voor Arnhem realiseren dat voor iedereen toegankelijk is en waar sportplezier centraal staat. De banen worden aangelegd door PadelFactory, een Arnhem bedrijf dat al meer dan 100 padelbanen in binnen- en buitenland heeft aangelegd.

CIOS Arnhem is een belangrijke partner. Vanaf september start een groep van 40 enthousiaste studenten met hun keuzevak padelinstructeur. Deze leerlingen kunnen in een hybride leeromgeving leren, stage lopen en padel begeleiden.