Twee van de vele vrijwilligers van NAbij. Wie komt het team versterken?
Twee van de vele vrijwilligers van NAbij. Wie komt het team versterken? Foto:

Stichting NAbij Arnhem zoekt vrijwilligers

Algemeen

ARNHEM - NAbij Arnhem is er voor mensen in de laatste levensfase. De stichting is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

“Wij bieden een plek waar je je op vrijwillige basis kunt inzetten voor een ander, kunt meedenken, in gesprek gaan en een luisterend oor en een helpende hand bieden. Een plek waar je flexibel kan worden ingezet zodat het past binnen jouw andere bezigheden”, aldus stichting NAbij Arnhem.

Belangrijke steun

“De werkzaamheden bij NAbij Arnhem zijn geheel afhankelijk van de vraag en de situatie waarin iemand verkeert maar ook van wat jij fijn vindt om te doen. Je bent een belangrijke steun voor iemand die dit nodig heeft maar ook een collega om samen met ons het verschil te kunnen maken.”

“Jouw inzet is van betekenis voor een ander. Je helpt en maakt iemand blij. Je kunt echt van betekenis zijn voor mensen in de laatste levensfase die niet terug kunnen vallen op voldoende ondersteuning vanuit eigen netwerk.”

“Er is ruimte voor je eigen ontwikkeling en om te groeien. We stemmen je werkzaamheden en de tijd die je kunt investeren af op jouw wensen en kunnen. Je staat er bij ons niet alleen voor. Wij zorgen voor een goede basistraining zodat je goed voorbereid het werk ingaat.” 

“De eerstvolgende training start op 21 september. En loop je toch even vast of heb je vragen? Dan staat onze coördinator ter ondersteuning altijd voor je klaar. Je gaat deel uitmaken van een hecht en fijn team. Gemaakte onkosten en reiskosten worden uiteraard vergoed.”

“Als jij er zonder oordeel kunt zijn en goed met mensen kunt omgaan, dan beschik jij over de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om er te kunnen zijn voor een ander. Je hebt affiniteit met mensen in de laatste levensfase. Je weet toegang te krijgen tot je medemens en durft een band op te bouwen. Je weet waar je grenzen liggen en kunt deze aangeven. Je hebt een gezonde dosis lef en humor. Je staat stevig in je schoenen. Je maakt tijd vrij voor een werkoverleg en training samen met je collega’s.”

Voor meer informatie: bel coördinator Karin Slot, tel. 085-063333 of kijk op www.nabij.nu.

Vacaturebank

Informatie over andere vrijwilligersvacatures vind je op de website
vrijwilligerscentralearnhem.nl.