Zomerprogramma kasteel Doorwerth

Algemeen Kort nieuws

DOORWERTH - Kasteel Doorwerth heeft tijdens de zomer een goed gevuld activiteitenprogramma. Bovendien is het kasteel de hele vakantie ook op maandag geopend en kun je maar liefst 7 dagen per week terecht voor een bezoek. 

Zo kun je onder meer kennismaken met ‘oude bewoners’ van het kasteel tijdens de Toevallige Ontmoetingen of een rondleiding boeken om het kasteel of door de moestuin. Doe de spannende Escaperoute met je hele familie, of ga met de imker naar de bijenstal en leer alles over het leven van bijen. Bezoek de website voor alle activiteiten en kies daar voor de activiteit die bij jou past.

Woensdag 10, 17 en 24 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen families en kinderen de Ridderproef doen bij Ridder Corneel. Ridder Corneel is moe en toe aan rust. Daarom wil hij nieuwe ridders opleiden. Aan de hand van vragen en opdrachten kun je het geheime wachtwoord ontdekken. De juiste route brengt je naar de ridder die jou tot ‘Ridder voor het leven’ slaat met zijn zwaard. 

Professor Bombasticus komt op de donderdagen 11 en 25 augustus om 11.30, 13.30 en 15.30 uur langs met zijn Magisch Laboratorium van de Geschiedenis waarmee hij zijn publiek onzichtbaar maakt en door muren laat lopen. Met zijn poedertjes en sapjes maakt hij een toverdrank en verandert zijn publiek in monsters en gelukkig verandert hij iedereen ook weer terug! Deze hilarische voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. 

Meer informatie, prijzen en reserveren: www.glk.nl/doorwerth