Mout Bierfestival keert van vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus terug naar het Sonsbeekpark.
Mout Bierfestival keert van vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus terug naar het Sonsbeekpark.

Mout Bierfestival terug in Sonsbeekpark

Algemeen

ARNHEM - Mout Bierfestival keert van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus terug naar het Sonsbeekpark in Arnhem. Na succesvolle edities in Tilburg, Nijmegen en Zwolle dit jaar is er een bomvol programma in Arnhem met onder meer livemuziek in samenwerking met Luxor Live en Willemeen. 

Daarnaast zijn er verschillende lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström én is er vermaak voor jong en oud. 

“Het is heerlijk om weer lekker langs de standjes van verschillende brouwerijen te kunnen struinen, hun verhalen te horen en natuurlijk hun bieren te proeven”, aldus Marcel Borghart, programmeur brouwerijen Mout. 

Brouwerijen

Op Mout Bierfestival Arnhem zijn verschillende brouwerijen fysiek aanwezig met een eigen vaste tap en allerlei specials in het assortiment. “Uit Arnhem verwelkomen we Brouwerij Openluchtmuseum, een moderne bierbrouwerij, daadwerkelijk gevestigd bij het Openluchtmuseum, waar men op traditionele wijze mooie museumbieren brouwt.”

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de beste speciaalbieren, afkomstig van verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Brouwerij Dockum, Baxbier, De Blauwe IJsbeer, Hooglander en meer. Ook de internationale brouwerijen worden volop vertegenwoordigd, met onder andere Wild Creatures (Tsjechië), Brauerei Bierol (Oostenrijk) en Mikkeller (Denemarken). Het assortiment is uitgebreid met een speciale blikbierenbar waarbij een groot aanbod aan bijzondere blikbieren te vinden is.

Muziek

Van de Mexicaanse rhythm ‘n blues-formatie Hi-Ballin’ Daddies tot de funky jazz van Funked Up, het hele weekend is er een gevarieerd muziekaanbod. In samenwerking met Luxor Live en Willemeen zal het podium op zondag zelfs gevuld worden met lokale helden, zoals Emma Luca en IOK. Tussendoor kan er geproost en gedanst worden met de lekkerste hitjes op vinyl, verzorgd door De Platenbus. Het volledige muzikale programma is te vinden op www.moutbierfestival.nl.

Proeverijen

Bezoekers kunnen hun liefde voor het combineren van smaken en bierkennis verbreden met speciale workshops. Nederlands favoriete biersommelier Arvid Bergström is beide dagen aanwezig met de meest uiteenlopende proeverijen. Hierin combineert hij onder andere bier met lekker eten, zoals vlees van de barbecue, bijzondere kazen of aparte vega-combinaties, en geeft hij een zeer inhoudelijke workshop over de verschillen tussen alle biersoorten. Tickets voor de proeverijen zijn verkrijgbaar in de ticketshop: store.ticketing.cm.com/moutarnhem2022. 

Food

Van bier drinken krijg je honger. Daarom kunnen bezoekers op Mout Bierfestival genieten van zowel heerlijke borrelhapjes als een stevige avondmaaltijd. Voor de liefhebbers is er zelfs de mogelijkheid om zelf te barbecuen! Er zijn vlees of vegetarische barbecue-pakketten verkrijgbaar die op een van de aanwezige barbecues of grillplaten zelf bereid kunnen worden. 

En nog veel meer!

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ingerichte huiskamers, hosted by Mikkeller & Lagunitas. In samenwerking met Untappd is er een speciale live-experience ruimte waar je alle ins en outs kunt ontdekken van Untappd. 

Tickets voor Mout Bierfestival 2022 zijn al verkrijgbaar voor €10,00- (inclusief 2 euro borg en exclusief 1,00 euro servicekosten per order). De Early Beer tickets zijn al uitverkocht! Tickets zijn verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

Live muziek.