Joop (links) en de bewoners Betty, Lyda, Johan, Erna en Henny.
Joop (links) en de bewoners Betty, Lyda, Johan, Erna en Henny. Foto: Janet Steenhuis

Feestje Mussenbuurt

Algemeen

ARNHEM - Door en voor bewoners van de Mussenwijk in Arnhem vond onlangs een buurtfeestje plaats. Het is een compact wijkje, aan de rand van Klarendal, gebouwd in 1910 en heeft een Rijks monumentale status.

De bewoners zijn over het algemeen wat ouder; de jongste telg is 6 maanden, de oudste 90 en daartussen héél veel vitale 60-plussers. In de wijk is er wel enige betrokkenheid met elkaar. Als er met een buurtgenoot iets is dan is dat al gauw bekend en is er aandacht voor elkaar. Maar wil men op zichzelf zijn dan is dit ook prima. Bewoonster Betty Offenberg kwam op het idee om een kleine kraam met boeken en cadeauartikelen te plaatsen en de opbrengst daarvan te schenken aan de Voedselbank. De opbrengst werd overhandigd aan Joop Toeter, ambassadeur van de Voedselbank Arnhem. 

Joop is een geboren Klarendaller. Na jaren leiding te hebben gegeven aan Voedselbank Arnhem geeft hij nu onder meer voorlichting op scholen over het ontstaan en ontwikkeling van de Voedselbank. Dat doet hij met veel plezier. Zo geeft hij de kinderen van de basisschool opdracht om voor 5 euro een maaltijd samen te stellen. Kijken of ze daarmee uitkomen. Zo leren de kinderen spelenderwijs met geld omgaan.

Afbeelding
Afbeelding