Patrick Vroegh vertrekt na zeven Vitesse-jaren naar RKC Waalwijk

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Na zeven seizoenen komt er een einde aan het Vitesse-tijdperk van Patrick Vroegh. Er is met RKC Waalwijk overeenstemming bereikt over de transfer van de 22-jarige middenvelder, die voor drie jaar tekent in het Mandemakers Stadion. De speler uit Herwijnen bewandelt hiermee de omgekeerde weg van Melle Meulensteen, die juist het geel-blauw verruilde voor het geel-zwart.

Als oud-jeugdspeler van Herovina, GJS en Willem II stroomde Vroegh in 2015 in bij de Vitesse Voetbal Academie. De linkspoot doorliep meerdere jeugdelftallen, kwam met Jong Vitesse uit in de Tweede Divisie en debuteerde op 19 oktober 2019 in De Koel van VVV-Venlo (0-4 winst) in de Eredivisie. In drie seizoenen bij de hoofdmacht noteerde de sympathieke middenvelder 61 optredens en vier doelpunten. Eén van deze treffers maakte Vroegh enkele weken geleden in de halve finale van de play-offs tegen FC Utrecht.

“Ik kijk met een positief gevoel terug op zeven mooie jaren bij Vitesse. Ik wil alle teamgenoten, stafleden, collega’s en supporters bedanken voor deze tijd”, zegt Vroegh over zijn afscheid. “Ik heb deze keuze vooral gemaakt vanwege het perspectief op meer speeltijd. Ik voel dat ik dat nodig heb om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en zo de volgende stappen in mijn carrière te zetten. Dat neemt niet weg dat Vitesse voor altijd een plek in mijn hart zal hebben. Ik zal de club op de voet blijven volgen”, aldus de middenvelder. In Waalwijk komt Vroegh meerdere bekenden tegen, waaronder trainer Joseph Oosting.

Technisch directeur Benjamin Schmedes over het vertrek van Vroegh: “Patrick heeft zijn wens onlangs bij ons neergelegd. Wij waren bereid om met hem mee te denken, omdat hij zich zeven jaar lang volop heeft ingezet voor Vitesse. Patrick is een harde werker en een professional, die nooit heeft geklaagd. Ook niet als hij minder aan spelen toekwam. Wij wensen hem het beste.”