Afbeelding

Bewonder vakantievilla van de toekomst tijdens verkoopweekend Waterpark Zwartkruis in Noardburgum in Friesland

Algemeen

Op 9 en 10 juli is de eerste nieuwe vakantievilla op Waterpark Zwartkruis in Noardburgum te bewonderen tijdens een verkoopweekend. De luxe woning heeft een kap van 21 meter lang, vijf slaapkamers en drie badkamers. Volgens Bedrijfsleider Bastiaan Faber van Waterpark Zwartkruis laat de woning zien hoe luxe recreëren er in de toekomst uit komt te zien. “De vakantievilla is groter en luxer dan de gemiddelde nieuwbouwwoning. Vakantiegangers willen ultiem comfort. Daarnaast is de woning helemaal duurzaam. Dit is echt uniek in Friesland.”

Faber is trots als een pauw dat de modelwoning - en tevens de beheerderswoning van de familie Faber - nu helemaal klaar is. “Je kunt mensen wel uitleggen hoe iets eruit komt te zien, maar zo’n villa moet je in het echt ervaren. Dan pas krijg je een beeld van de grootte en merk je hoe overal over nagedacht is.” Als voorbeeld noemt hij zichtlijnen. “Wanneer je achter het kookeiland staat kun je op drie plaatsen naar buiten kijken. De architect heeft dat heel slim ontworpen. Ook de lichtinval is prachtig door onder andere de grote vide. Daarnaast heb je eigenlijk de hele dag zon en kun je door de twee grote overkapte terrassen snel buiten zitten.” 

De modelwoning is een 10-persoonsvilla van het type Roerdomp, daarnaast is er nog de 8-persoonsvariant Patrijs en het 6-persoonsmodel IJsvogel. Alle vakantievilla’s hebben ook een slaapkamer op de begane grond met een badkamer ensuite. “Dit is vandaag-de-dag een must”, zegt de bedrijfsleider. “Je wilt de woning ook kunnen verhuren aan families waarbij er mensen slecht ter been zijn.” 

De traditioneel gebouwde vakantievilla’s hebben energielabel A+++ en kunnen helemaal ingericht voor de verhuur worden opgeleverd, vertelt hij. “Alle slaapkamers zijn dan voorzien van luxe boxsprings van 1.80 bij 2.10 meter. Op iedere slaapkamer hangt een tv en in alle kamers heb je snel internet. Daarnaast zijn de villa’s te leveren met diverse wellnessfaciliteiten zoals een bubbelbad of een barrelsauna.” De verhuur gaat via Roompot. Overigens is verhuren niet verplicht.

De komende jaren breidt het park uit met eerst 34 vakantievilla’s, in een later stadium komen hier nog 60 bij. Momenteel is men net begonnen met de bouw van vijf vakantievilla’s met uitzicht op de doorgaande vaart naar Dokkum. Daarnaast is het nieuwe receptiegebouw met vergaderruimten en grote opslag bijna klaar.

Bent u geïnteresseerd in een vakantievilla van de toekomst? Dan heet de familie Faber u van harte welkom op 9 en 10 juli tussen 11.00 en 16.00 uur om de nieuwe vakantievilla en de rest van het park te bewonderen. “U zult zeker onder de indruk zijn.”

Zie voor meer informatie op waterrijkwonen.nl en waterparkzwartkruis.com.

Afbeelding