Afbeelding

Kunstfietstocht voor verbinding met grassprietjes, muggen en kersenbomen

Algemeen

ARNHEM - Deze zomer maakt Arnhemse kunstenaar Chantal van Lieshout een fietstocht door Nederland. Telkens naar een kunstinstelling in een andere stad met een nieuw samenwerkingspartner; kunstenaars, of collectieven uit die steden. 

Onderweg zoekt Van Lieshout verbinding met de omgeving en inspirerende dingen als grassprietjes, muggen en kersenbomen. De eerste stop bij Platform P-OST, Arnhem in samenwerking met Joke Beltman zit er alweer op. Maandag 4 juli fietste Van Lieshout naar Casco, Utrecht om daar de hele week samen met het Travelling Farm Museum naar een workshop toe te werken. 

Via Nieuw en Meer in Amsterdam waar een expositie zal manifesteren en Nest in Den Haag, waar de uitkomsten van een workshop verwerkt wordt in een sculptuur, gaat de reis verder naar Showroom Mama in Rotterdam, waar verscheidene tekenaars hun krachten bundelen om tot slot te eindigen bij Ruis in Nijmegen met een solotentoonstelling waarin de hele reis wordt samengevat.

De Kunstfietstocht staat in het teken van verbinding en het idee is ontstaan in de lock-down periode, die we tijdens dit zonnige festivalseizoen alweer haast zijn vergeten. Maar gelukkig gaat de kunst weer door en ondertussen fladderen muggen vrolijk boven grasveldjes bij kersenbomen.