Foto: Pexels
Foto: Pexels

Probleem op het werk? Denk aan rechtshulp on demand

Algemeen

Heb jij te maken met een juridisch probleem op de werkvloer, zoals een conflict met jouw baas over een onterecht ontslag of een verandering van een functie waar je niet akkoord mee bent? Of heb je letselschade opgelopen tijdens werktijd en wil je een schadeclaim indienen, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Dan kan het slim zijn om rechtshulp in te schakelen. Met rechtshulp on demand kun je direct juridische hulp krijgen van een ervaren jurist – zonder dat je aan een verzekering vastzit! Wij leggen je hier uit hoe het in zijn werk gaat.

Van intakegesprek tot een succesvolle afhandeling

Wanneer je een juridisch conflict op wilt lossen, is het verstandig om zo snel mogelijk stappen te zetten en professionele hulp in te schakelen. Op die manier voorkom je dat de situatie escaleert en kan er snel een oplossing worden gevonden. Rechtshulp on demand begint altijd met een intakegesprek waarin je de situatie precies uitlegt. Ook kun je tijdens dit gesprek al jouw vragen stellen. Het kan slim zijn om je vragen van te voren op te schrijven, zodat je niets over het hoofd ziet en alles duidelijk is. Na dit intakegesprek bepaalt de jurist welke juridische ondersteuning het beste past bij het geschil.

Wanneer de jurist jouw zaak aanneemt zal hij deze na het intakegesprek indienen bij de rechter. Als de zaak tot een besluit komt kan deze worden gesloten. Mocht er niet direct een besluit volgen, dan kan de jurist je helpen bij een onderhandeling. Hierbij wordt er altijd goed nagedacht over de best mogelijke uitkomst voor de situatie. Op die manier kan de zaak alsnog tot een goed einde worden gebracht.

De voordelen van rechtshulp on demand

Een van de grootste voordelen van rechtshulp on demand is dat je geen rechtsbijstandverzekering nodig hebt. Je krijgt binnen 24 uur juridisch advies, voor een bedrag dat is afgestemd op de situatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan. Met rechtshulp on demand word je ondersteund door professionele juridische specialisten met veel ervaring en aantoonbare expertise, voor een vast bedrag per zaak. 

Maatwerk voor verschillende situaties

Rechtshulp on demand is niet alleen van toepassingen op conflicten op de werkvloer. Je kunt het natuurlijk ook inzetten voor een geschil met een makelaar of een verhuurder. Of wanneer je als ondernemer tegen juridische problemen aanloopt, bijvoorbeeld wanneer er een probleem is met een werknemer of met het bedrijfspand. Heel handig dus, voor allerlei verschillende situaties waarin je wel een juridische expert kunt gebruiken!