Een dansende burgemeester. Mét zware ambtsketen. (Foto: gemeente Arnhem)
Een dansende burgemeester. Mét zware ambtsketen. (Foto: gemeente Arnhem)

Burgemeester danst een rondje mee!

Algemeen

ARNHEM - Van Volksdansen tot Vitesse United, van manege tot modewijk: het verenigingsleven brengt de Arnhemmers bij elkaar en opent nieuwe werelden. 

Burgemeester Ahmed Marcouch is dol op goede redenen om de verenigingen te bezoeken, op voorwaarde dat het over Arnhem gaat: 75 jaar (Volksdansen), vijftig jaar (stal Mansour), penning van de koning (Kynologenclub voor hond en baasje - zie pagina 3), modefestival (nacht in Klarendal) en trainingstraject voor jongeren (Vitesse Betrokken). 

“Het verenigingsleven voor jong en oud geeft mij juist energie”, stelt hij met ogen en oren op steeltjes: “Na corona krijgt het nieuwe glans, nogal logisch.”

Nieuwste ontdekking van Marcouch: dansen valt te leren. Heus, oefening baart kunst. Dat wist hij natuurlijk al lang, zei hij de volgende ochtend tegen de jongens die op Klarendal aan zijn lippen hangen.

“Net zoals voor jullie discipline valt te trainen geldt dat ook voor creativiteit - de contrasten combineren, afwisselen, geven en nemen, dát komt er extra bij - als mensen zijn wij veelzijdige kunstwerkjes. Arnhem prijst zich gelukkig met die opportunities. Benut ze!”

Opening Nacht van de Mode in Klarendal. (Foto: gemeente Arnhem)
Vijftig jaar stal Mansour. Marcouch is erbij. (Foto: gemeente Arnhem)
 Radhad Mokiem, jeugdwerker bij Vitesse, nodigt Marcouch uit om een training bij te wonen. (Foto: gemeente Arnhem)