XS-versie Festival SPIJKERROK

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Festival Spijkerrok staat dit jaar voor zaterdag 25 juni op de muziekkalender. Plaats van handeling is Café Bosch in Arnhem. Het betreft dit jaar een kleine XS-versie van Spijkerrok in samenwerking met Café Bosch en LuxorLive. 

Er zijn zaterdag 25 juni twee podia: het buitenpodium met akoestische/kleine sets en het binnenpodium voor elektrisch. Muzikaal springt het programma van de snedige hiphop van Hugo Remmen en Kingsta naar singer-songwriter Ayralynn en de jonge Arnhemse goth-new wevers The Moon. Duo Mangoo van het Arnhems conservatorium brengt de zomer en meidenpunkband Periot, bekend van het jaarlijkse Kutfeest in Willemeen, brengt een van de rauwe randjes. 

Grootste namen zijn Toeknee Tee & Set Trippin’, de hiphop-soulband rond de Amerikaanse artiest Nemo uit Georgia en afsluiter Ooostblok die met negen man de Balkanbeats naar Arnhem brengt. Hun missie: de tent afbreken! 

Start om 15.00 uur, de eerste band speelt rond 16.00 uur en de laatste sluit af om 24.00 uur waarna er nog twee uurtjes dj’s staan om lekker op los te gaan. Voor bands en tijden kijk op www.spijkerrok.com en Spijkerrok Arnhem op Facebook

Volgend jaar wordt de laatste editie van Spijkerrok op Vrijstaat Thialf. “Dion Vreman en ik voelen dat we met deze (inmiddels vierde) club organisatoren nog één keertje de grote editie goed kunnen neerzetten, daarna gaan we door met andere en kleinere versies op nieuwe locaties. Volgend jaar gaan we dus serieus uitpakken, maar eerst wordt het 25 juni!”, aldus Eric Veltink.