Bowe.
Bowe. Foto: Ben Houdijk

Arnhemse singer Bowe strikt Rolling Stones toetsenist voor nieuwe single

Algemeen

ARNHEM - Op de nieuwe single van de Arnhemse singer songwriter Bowe is een wel heel speciale gast te horen, want Chuck Leavell van onder meer de Stones en Eric Clapton speelt erop mee.

Als je naar de muziek van Bowe luistert, dan is het geen verrassing dat hij groot fan is van The Rolling Stones. De gitaarriff van zijn bekendste liedje ‘Tired of giving good things up’ is daar een perfect voorbeeld van.

Om met de Stones of met iemand uit die band samen te werken, leek totaal onbereikbaar. Maar Rolling Stones toetsenist Chuck Leavell hoorde Bowe’s liedje Tired of giving good things up en was daar heel enthousiast over. Hij stond er dan ook voor open om achter zijn piano en Hammond orgel te kruipen in de legendarische Capricorn Studios in Georgia om een liedje van Bowe in te spelen.

Leavell is musical director bij de Stones, waar hij alle setlijsten maakt samen met Mick Jagger. Daarnaast is hij ook bekend door bijvoorbeeld het beroemde Unplugged album van Eric Clapton en zijn werk met onder andere John Mayer, The Allman Brothers Band, Aretha Franklin, The Black Crowes, Chuck Berry, Train, Richie Sambora en George Harrison. Volgens Rolling Stones producer Don Was is Chuck Leavell op dit moment wellicht de enige nog levende muzikant met een dergelijke lijst artiesten op zijn cv.

De sympathieke Leavell is zelf erg enthousiast over de samenwerking met Bowe. “Ik vind het een fantastisch nummer en ik ben trots dat ik erop meespeel.”

Leavell nodigde Bowe uit voor het optreden van The Rolling Stones in Amsterdam. Of het ook tot een ontmoeting komt is nog maar de vraag. “We zitten in een strakke bubbel, ook omdat onze bazen eind zeventig zijn. Het haalt de sociale lol wel een beetje uit het toeren, maar iedereen in de band begrijpt heel goed dat het nodig is”, aldus Leavell.

Bowe was vooral verrast door hoe gewoon Leavell gebleven is. Zo vond hij het bijvoorbeeld geen enkel probleem dat zijn naam gebruikt wordt in de titel en het artwork op de streamingdiensten. Ook staat hij open voor een verdere samenwerking in de toekomst.

Place of a Dreamer is te beluisteren op alle grote muziek streamingdiensten.