Burgemeester Ahmed Marcouch en enkele (bestuurs)leden.
Burgemeester Ahmed Marcouch en enkele (bestuurs)leden.

Koninklijke Erepenning voor honderdjarigeKynologenclub Arnhem en omstreken

Algemeen

ARNHEM - Tijdens de viering van hun 100-jarige jubileum ontving de Kynologenclub Arnhem en omstreken een Koninklijke Erepenning. De Erepenning werd uitgereikt door burgemeester Ahmed Marcouch. 

De Kynologenclub werd op 9 juni 1922 opgericht. Sindsdien kunnen hondeneigenaren hier terecht voor onder andere training, advies en wedstrijden voor hun viervoeters. De Kynologenclub vervult in Arnhem en omstreken een belangrijke rol in het welzijn van honden. En voorziet, als enige hondensportvereniging in Arnhem die erkend is door de Raad van beheer op Kynologisch gebied, in een grote behoefte aan kennis en training voor hondenbezitters. 

De vereniging heeft op dit moment meer dan 1100 leden, waarvan 600 leden wekelijks een cursus of training volgen. Met dit ledenaantal behoort de vereniging tot één van de grootste hondensportverenigingen van Nederland.

Verbinding

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ik ben trots op deze mooie vereniging, die ik als kroon op hun jubileum deze Koninklijke Erepenning mocht uitreiken. Verenigingen als de Kynologenclub Arnhem en Omstreken zijn onmisbaar voor een stad als Arnhem. Zij zijn voor ons een plek om thuis te komen en om onze passie voor dier, sport of cultuur met elkaar te delen. Zo brengen ze ons meer dan alleen plezier, ze brengen ons verbinding.” 

De Koninklijke Erepenning staat symbool voor het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Hij wordt verleend aan verenigingen stichtingen, instellingen of sportverenigingen.

Een Koninklijke Erepenning kan alleen uitgereikt worden tijdens de viering van een 50-jarig jubileum of een volgend meervoud van 25 jaar.

Afbeelding