Boekpresentatie ‘Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Wat staat ze fier boven op de onafhankelijkheidszuil op het Majdanplein in Kyiv, Vrouwe Ukraina. Vanaf haar positie kijkt ze naar de strijd in haar land, een gevecht waarvan de uitslag onvoorspelbaar blijft. Het boek ‘Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid’ geeft achtergronden bij de eerste oorlog in dit decennium op Europese bodem. Het boek wordt gepresenteerd donderdag 23 juni in Boekhandel Het Colofon aan de Bakkerstraat 56 in Arnhem. Aanvang 19.30 uur. Vrij entree. Graag vooraf bericht van uw komst via info@hetcolofon.nl. 

Noud Bles heeft studies, beschrijvingen, verhalen en gedichten verzameld van historici, journalisten, schrijvers, dichters, vertalers en essayisten die een licht werpen op de achtergronden en de gebeurtenissen in Oekraïne. Bles heeft zelf eigen gedichten toegevoegd en overzichten van en verwijzingen naar de Oekraïense literatuur. 

Op 24 februari 2022 viel buurland Rusland het voormalige broederland Oekraïne binnen. Auteurs, samensteller en uitgever beogen met het boek te komen tot meer begrip voor Oekraïne, de bewoners en hun onzekere toekomst.