Welke vrijwilliger beoordeelt gebouwen, openbare ruimte en festivals op toegankelijkheid?
Welke vrijwilliger beoordeelt gebouwen, openbare ruimte en festivals op toegankelijkheid?

Vrijwilligers toetsen de toegankelijkheid in Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten (Apcg) is op zoek naar inwoners met een beperking voor het schouwen van gebouwen, openbare ruimte en festivals. 

Wil je je inzetten voor een toegankelijk Arnhem? Ga je er graag op uit? Zit je in een rolstoel of ben je slechtziend? Het Apcg is op zoek naar nieuwe mensen die hun eigen ervaring willen inzetten voor het toetsen van de toegankelijkheid van gebouwen, openbare ruimte en festivals. Voor je aan de slag gaat, volg je een training. Het Apcg zorgt voor een onkostenvergoeding. 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Ervaring hebben met toegankelijkheid vanuit een rolstoel of slechtziendheid. In staat zijn om niet alleen je eigen ervaring maar ook die van mensen in vergelijkbare situatie te kunnen overbrengen. Zelfstandig op pad kunnen. Communicatieve vaardigheden. Redelijke beschikbaarheid overdag om afspraken te maken om te schouwen samen met anderen.

Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger? Je werkt mee aan de toegankelijkheid van de stad. Voor jezelf en ook voor andere inwoners met een beperking. 

Interesse? Neem contact op met Karen Verholt, tel. 026 3894488 of via info@apcg.nl. Voor meer informatie over het Apcg en het werken aan toegankelijkheid zie de website www.apcg.nl.

Voor informatie over andere vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.