Intieme brieven én muziek van Beethoven, Janácek en Kruusmaa

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Beethoven voelde zich eenzaam en verlaten door zijn doofheid. Janácek voelde zich alleen door een onbeantwoorde liefde. Kruusmaa en het Pelargos Quartet voelden zich geïsoleerd tijdens de lockdown. Op 22 mei speelt Pelargos Quartet het programma ‘Intieme Brieven’ in ABC Libertas in Arnhem. Aanvang 12.00 uur, vrij entree.

Het is het verhaal van isolatie dat we in de afgelopen twee jaar bijna allemaal meemaakten, in de muziekwereld misschien wel meer dan elders. Zo konden de Estse componist Alisson Kruusmaa en het Pelargos Quartet over haar speciaal voor het kwartet geschreven compositie slechts corresponderen via email en tekstbericht. Maar ‘Intieme Brieven’ vertelt ook het verhaal van Beethoven en Janácek die op hún manier geïsoleerd waren. Muziek en openhartige brieffragmenten wisselen elkaar af in een poging de belevingswereld van drie componisten en een strijkwartet te begrijpen. 

Pelargos Quartet is een crowdfunding campagne gestart om het programma vaker ten gehore te kunnen brengen. De crowdfunding loopt nog tot 3 juni. Meer info over de crowdfunding en speeldata op pelargosquartet.com