Het plezier spat er van af bij de deelnemers aan de Ome Joop's Tour.
Het plezier spat er van af bij de deelnemers aan de Ome Joop's Tour. Foto:

Inschrijving Ome Joop’s Tour 2022 gestart

Algemeen

ARNHEM - Ook dit jaar vindt in de zomer weer Ome Joop’s Tour plaats. De inschrijving voor de Arnhemse wielerronde voor kinderen is nu geopend. Kinderen tussen 9 en 12 jaar uit Arnhem kunnen zich inschrijven ‘voor de leukste vakantie van Gelderland’, aldus de organisatie. 

Gedwongen door de beperkingen als gevolg van corona vond de afgelopen twee jaar een aangepaste editie plaats van Ome Joop’s Tour. 

“Maar de dagtochten waar afgelopen twee jaar voor gekozen werd, bevielen zo goed dat deze vorm nu ‘het nieuwe normaal’ is. Ook dit jaar bestaat de jeugdwielerronde uit dagtochten.” 

Ome Joop’s Tour start dit jaar op zaterdag 23 juli met een verzamel- en kennismakingsdag en vervolgens is er van maandag 25 tot en met zaterdag 30 juli een fietstour met als dagelijkse start- en finishlocatie de voormalige gevangenis De Koepel in Arnhem. “Maandag 25 juli wordt het startschot gegeven voor zes geweldige dagen op de fiets door de regio.”

“De fietstocht is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheid hebben. Er wordt geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit of anderszins gemaakt. Iedereen is welkom en mag er zijn.” 

“Naast fietsen, plezier maken en vakantievieren met leeftijdsgenoten, heeft Ome Joop’s Tour ook een educatief tintje. Door samen te werken, oog te hebben voor de natuur en goed je best te doen, kunnen er wielertruien verdiend worden. Net als in de Tour de France.” 

Inschrijven voor Ome Joop’s Tour is mogelijk via www.omejoopstour.nl/aanmelden. Het enige dat je nodig hebt is een goede fiets. Ook kinderen uit omliggende gemeenten zijn welkom om mee te doen. Deelname aan de Ome Joop’s Tour is ook dit jaar gratis.

Ome Joop’s Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joop’s Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de financiële steun van Arnhemse bedrijven en instellingen. Meer info via www.omejoopstour.nl.