Ontdek Arnhem op de fiets.
Ontdek Arnhem op de fiets. Foto: Evelien Hantink

Ontdek regio Arnhem op de fiets

Algemeen

ARNHEM - Fietsliefhebbers kunnen vanaf woensdag 18 mei weer wekelijks op de fiets voor een rondje in de regio Arnhem. Een club vrijwilligers heeft 12 fietsroutes uitgezet. Kies uit een lange route van 35-60 km of een korte route van 20-35 km.

“Je moet het zien als een recreatief dagje uit”, zegt Piet, één van de commissieleden die de routes uitzet. “De routes zijn maximaal 60 kilometer lang, we rusten veel. Het is geen wedstijd en je hebt alle tijd. De meeste fietsers gaan picknicken. Dat is toch het gezelligste moment van de dag. Je doet er veel nieuwe contacten en vriendschappen op. Je blijft sterk, alert en bouwt een goede conditie op. Voor veel mensen kan dit een nieuwe invulling zijn als ze bijvoorbeeld alleenstaand zijn geworden.”

Woensdag 18 mei start de openingsrit bij Sportcentrum Rijkerswoerd aan De Pas 44 in Arnhem. Programma: 09.00 uur inschrijving, kopje koffie of thee en diavoorstelling; 09.30 uur welkomstwoord door Sportbedrijf Arnhem en opening; 10.00 uur start rit. Kosten 2,00 euro per rit of 12 euro voor het hele seizoen.

De andere fietsritten zijn op onderstaande woensdagen en vertrekken tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf wisselende locaties en wel Molenplaats Sonsbeek (Zijpendaalseweg 24A); Zwembad De Grote Koppel (Olympus 29) of Weldam (Middachtensingel 39).

25 mei Molenplaats; 

1 juni De Grote Koppel; 

8 juni Weldam; 

15 juni Weldam; 

22 juni Molenplaats; 

29 juni De Grote Koppel; 

6 juli Molenplaats; 

13 juli Weldam; 

20 juli Molenplaats; 

27 juli Weldam; 

3 augustus Molenplaats. 

Meer weten? Kijk dan op www.sportinarnhem.nl/senioren