Berna Sleijster en Hans Schoo.
Berna Sleijster en Hans Schoo. Foto: Rijnstate

Rijnstate kiest Berna Sleijster tot Nurse of the Year 2022

Algemeen

ARNHEM - Rijnstate heeft op donderdag 12 mei (dag van de verpleging) Berna Sleijster uitgeroepen tot Nurse of the Year 2022. Ze werkt op de afdeling Medium Care en is voorzitter van het Verpleegkundig Platform. Berna onderscheidt zich vooral door de manier waarop ze het vak Verpleegkundige voor het voetlicht brengt. 

Rijnstate is blij met Berna en Berna met het ziekenhuis. Ze is een allround verpleegkundige doordat zij zowel aan het bed bij de patiënt als organisatorisch een positieve invloed heeft met een heldere mening. En die mening daar staat ze voor, die deelt ze en geeft ze actief als het nodig is. 

Kleur en inhoud

“Het is fijn om in Rijnstate te werken. Ik ben met liefde voor mijn patiënten verpleegkundige en ben blij en dankbaar om daarnaast ook allerlei organisatiezaken te beïnvloeden en vorm te geven. Binnen ons ziekenhuis krijg je daar in het Verpleegkundig Platform ook echt de ruimte voor. Zo geef je als zorgprofessional je eigen vak kleur en inhoud”, lacht de gelukkige winnares. 

Berna werd voor de prijs genomineerd door haar team van de MC. Ze stimuleert op de werkvloer het verpleegkundig leiderschap op een positieve manier, door collega’s te stimuleren tot het continue verbeteren van de verpleegkundige zorg en betrekt ieders kwaliteiten en zet deze op de juiste manier in. Zij betrekt collega’s op alle niveaus bij haar vernieuwende plannen en ontwikkelt deze tot gezamenlijke teamdoelen. 

Meepraten en meebeslissen

“Een ziekenhuis kan niet zonder verpleegkundigen”, weet Hans Schoo lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate. “En naast de verpleegkundige werkzaamheden krijgen verpleegkundige bij ons alle kans om ook de organisatie mede vorm te geven. Het is echt meepraten en meebeslissen. Berna heeft die kans gepakt en wordt daarvoor nu gewaardeerd en in het zonnetje gezet. Echt een mooie prestatie.’’ 

www.rijnstate.nl