Samen groenten bekijken.
Samen groenten bekijken. Foto: Juuke Schoorl

Open Dag bij Stadslandbouw Mooieweg

Algemeen

ARNHEM - Stadslandbouw Mooieweg aan Mooieweg 17 in Arnhem-Zuid houdt zaterdag 21 mei samen met Tuinderij de Mijmering, Dutchmoors Schapen en Zorgtuin Arnhem Open Dag tussen 11.00 en 15.00 uur. 

Er zijn rondleidingen over het terrein van de Stadslandbouw waar groenten worden geteeld voor Voedselbank Arnhem. De vrijwilligers geven uitleg over het project, de teeltwijze en de gewassen en kruiden op het land. Ook is er aandacht voor de nieuw aangelegde fruitstruiken en de bloementuin. De Bloemengroep vertelt over de bloemen die zij kweken en die in de zomer ook te oogsten zijn. Een imkers vertelt over de bijenvolken. Kinderen kunnen zaadbommetjes maken en er is verkoop van zelfgemaakte jam, siroop en kiemplantjes voor de eigen moestuin. 

Tijdens de open dag kunnen bezoekers tegen betaling verse groenten oogsten. Het aanbod is nog enigszins beperkt tot vroege voorjaargroenten maar de komende weken wordt het assortiment groter en zijn er tweewekelijkse Zelfoogst Zaterdagen. Voor data kijk op www.stadslandbouwmooieweg.nl.  

Op het terrein bij Stadslandbouw Mooieweg zijn nog drie andere organisaties gevestigd. Ook zij houden op 21 mei Open Dag. Adam en Jeannette van Tuinderij de Mijmering leiden bezoekers langs smaakvolle groentes, kruiden en bloemen die zij voor lokale restaurants telen. Ook kun je er producten kopen. Erik en Ouisal van Dutchmoors Schapen geven met hun bordercollies demonstraties schapen drijven en verkopen zelf gevilte schapenvachten. Zorgtuin Arnhem, locatie voor activerend werk en dagbesteding, houdt ook open huis. 

Meer informatie op www.stadslandbouwmooieweg.nl/opendag 

Afbeelding