De Arnhem Band is één van de orkesten die op 14 mei optreden in de Arnhemse binnenstad.
De Arnhem Band is één van de orkesten die op 14 mei optreden in de Arnhemse binnenstad. Foto:

Spetterend muziekfeest in Arnhemse binnenstad

Algemeen

ARNHEM - Op zaterdag 14 mei vindt er in Arnhem een bijzonder muziekfestival plaats. Op zeven locaties in de binnenstad treden meer dan twintig orkesten op. Het festival FEEST! begint om 10.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. De toegang tot alle festiviteiten is gratis.

Er komen veel verschillende muziekgenres aan bod: er spelen brassbands, fanfares, harmonieorkesten, symfonieorkesten, een accordeonorkest, een klarinettenorkest en trompetters te paard. Het festival wordt om 10.00 uur geopend met een concert door stadsbeiaardier Bob van der Linde op het carillon van de Eusebiuskerk. De overige concerten vinden plaats in Rozet, in de Eusebiuskerk, in Brasserie Dudok, in het Focus Filmtheater, in de Stadhuishal en in de buitenlucht. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het rijke muziekleven in Arnhem!

Met het festival FEEST! wordt het honderdjarig bestaan gevierd van de Arnhemse Muziekfederatie, de overkoepelende organisatie van de Arnhemse muziekverenigingen. Alle aangesloten verenigingen geven zaterdag 14 mei een concert. Bij alle locaties worden programmaboekjes uitgedeeld met het volledige dagprogramma en informatie over de orkesten.

Deze en andere informatie is ook te vinden op de website www.arnhemsemuziekfederatie.nl