Bomenhub kijkt terug op succesvol bomen(ver)plantseizoen

Algemeen Kort nieuws

REGIO - Vanaf de start in november 2021 heeft Bomenhub Lingewaard Veldschuur meer dan 8000 boompjes en struiken van kansarme naar kansrijke plaatsen verplaatst.

“In een soepele samenwerking hebben Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard zich aangesloten bij de campagne MeerBomenNu. Zo lukte het om ongewenste boompjes en struiken op een plaats te krijgen waar ze wél kunnen uitgroeien. Daarnaast hebben we een groeiende groep mensen uit Lingewaard enthousiast gemaakt om bomen en struiken te planten en daarmee hun omgeving te vergroenen. Dat helpt om klimaatverandering te remmen en om de biodiversiteit te herstellen. In plaats van zorgen maken óver de aarde, zorgen vóór de aarde dus”, aldus Lingewaard Natuurlijk en Boomrijk Lingewaard. 

“In november starten we een nieuw seizoen met de Bomenhub. Nu is de aarde bij de Veldschuur weer voor de leerlingen van de basisscholen met hun moestuintjes. Ondertussen gaan wij wel op zoek naar locaties om boompjes en struiken te oogsten.” Aanmelden als oogstlocatie kan via bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl.

Je kunt inzetten voor de campagne MeerBomenNu door je aan te melden als vrijwilliger. Er is in de periode november – maart dringend behoefte aan oogstbegeleiders. Als oogstbegeleider organiseer je een oogstevent. Jij bent degene die de vrijwilligers begeleidt en de oogstdag tot een succes maakt. Voor oogstbegeleiders worden cursussen georganiseerd om takken en knoppen te herkennen. Voor meer informatie: gelderland@meerbomen.nu.