Marloes Spaander van de Arnhemse Klimaatcoalitie
Marloes Spaander van de Arnhemse Klimaatcoalitie Foto:

Arnhemse Ouderen Partij scoort als beste van de lokale partijen

Algemeen

ARNHEM - Uit onderzoek van de Arnhemse Klimaatcoalitie blijkt dat de Arnhemse Ouderen Partij erg hoog scoort als het om het klimaat gaat. Nog beter dan D66 en vele malen beter dan Arnhem Centraal en een partij als GroenLinks. 

Het Klimaatcollectief heeft op basis van maar liefst 72 stemmingen in de gemeenteraad van Arnhem beoordeelt welke partijen in de praktijk het beste scoren als het om het klimaat en energiearmoede gaat. “We hebben voor het klimaatlabel strenge beoordelingscriteria gehanteerd. Groene moties die echt concrete gevolgen hadden in de praktijk, zoals het behouden van bomen of het stoppen van een biomassacentrale hebben een hoge beoordeling gekregen. Moties die vragen om een onderzoek of een loket, iets waar burgers en de natuur niet snel wat van merken, die kregen een lagere score”, vertelt Marloes Spaander van de Arnhemse Klimaatcoalitie. 

“Het was voor ons niet te voorspellen wie er bovenaan zou eindigen met deze criteria maar de resultaten spreken voor zich. Wij zijn heel blij dat in de top 3 ook een lokale partij zit. Natuur, klimaat en gezondheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en de lokale Arnhemse Ouderen Partij heeft de afgelopen 4 jaar laten zien dat ze daarvoor opkomen. Wij raden ook de mensen die hun energierekening niet kunnen betalen aan om op een groene partij te stemmen. Het oplossen van energiearmoede en het klimaatprobleem gaan hand in hand.”