Afbeelding

Duurzaam alternatief van een houtkachel of gashaard

Algemeen

Steeds vaker komen houtkachels en gashaarden slecht in het nieuws. Houtkachels door de fijnstof die ze uitstoten, gashaarden door de stijgende gasprijzen. Natuurlijk kun je rekening houden met milieubewust hout stoken, en een rendabele gashaard aanschaffen. Echter is dit niet voor iedereen een oplossing. Veel mensen zijn op zoek naar een alternatief voor een gashaard of houtkachel. Haardenexpert vertelt je graag meer over de meest duurzame haard.

De elektrische sfeerhaard

We mogen wel stellen dat de elektrische sfeerhaard de meest milieuvriendelijke en goedkoopste haard van 2022 is. De elektrische sfeerhaard stoot namelijk geen afvalstoffen uit en brandt op elektriciteit. Dus geen klagende buren, of een hoge energierekening. 

Maar is de elektrische sfeerhaard wel realistisch?

De elektrische sfeerhaard heeft vaak nog een té slecht imago. Vroeger had de elektrische sfeerhaard een lelijk en nep vuurbeeld, maar vandaag de dag is dat wel wat anders. Innovatieve technieken van verschillende leveranciers hebben levensechte elektrische sfeerhaarden op de markt gebracht. Zo is er vuur wat wordt gecreëerd door waterdamp, door hologram technieken en bijvoorbeeld door ledlampen. Voor elke vuurliefhebber is er een elektrische sfeerhaard op de markt.

De mogelijkheden van de elektrische sfeerhaard

Doordat een afvoerkanaal overbodig is en de haard niet warm wordt, zijn er talloze inbouw mogelijkheden bij een elektrische sfeerhaard. Zo is een tv wandmeubel met sfeerhaard prachtig te realiseren zonder veel bijkomende kosten. Kies zelf de techniek en het vuurzicht van de elektrische sfeerhaard. Wil je graag een elektrische haard met een front vuurzicht, een elektrische hoekhaard of een 3-zijdige elektrische haard?

Warmteafgifte van de elektrische sfeerhaard

Zoals net genoemd geeft de elektrische haard amper warmte af. Tenminste, rondom de haard. De meeste elektrische sfeerhaarden hebben wél een warmte element, zodat je kunt bijverwarmen als het koud is. Echter zijn de verwarmingselementen zo ingebouwd dat je geen rekening hoeft te houden met veiligheid restricties. Je zet simpelweg de verwarming aan en uit wanneer je dat wenst. 

Zelf de voordelen van een elektrische sfeerhaard zien?

Als je ons niet geloofd, moet je maar een kijkje gaan nemen in de showroom van Haardenexpert. Er staan genoeg elektrische haarden tentoongesteld in deze showroom, en de adviseurs laten je graag de verschillen zien.