Foto: Pexels
Foto: Pexels

Hoe krijg ik minder schadegevallen in mijn parkeergarage?

Algemeen

Bij LED verlichting parkeerdek gaat het erom dat er op de juiste plek voldoende verlichting brandt. Het is immers zinloos om de LED verlichting parkeergarage continu op volle sterkte te laten branden als er niemand in de parkeergarage is. Dan is het voldoende als de LED verlichting parkeerdek de contouren van de parkeergarage zichtbaar maakt. Zodra er een voetganger of een auto in de buurt is moet de verlichting sterker gaan branden. De automobilist kan de aanwijzingen op het wegdek en de bochten in de parkeergarage goed zien, zonder last te hebben van hinderlijke schaduwen. Het is van belang dat de LED verlichting parkeergarage ook gaat branden als er voetgangers van en naar hun auto lopen.

Slim schakelmateriaal

Om ervoor te zorgen dat LED verlichting parkeerdek alleen brandt als dat nodig is wordt gebruik gemaakt van slim schakelmateriaal en buitenverlichting LED van Prolumia. Dat is verlichting die is voorzien van schemerschakelaars, bewegingssensoren en sensoren die dag en nacht kunnen detecteren. Het effect is, dat de verlichting alleen op volle sterkte aanspringt als er een auto of voetganger nadert. Als dat niet zo is brandt de verlichting minder sterk. Bij een parkeerdek in de open lucht zal de verlichting alleen aanspringen als er onvoldoende zicht door daglicht is. Het effect van deze slimme schakelingen is, dat er met LED verlichting parkeerdek van Prolumia energiebesparingen tot 90 procent mogelijk zijn ten opzichte traditionele verlichting.

Energiezuinige buitenverlichting LED

Prolumia is gespecialiseerd in het maken en installeren van de beste duurzame buitenverlichting LED. Die wordt niet alleen gebruikt voor LED verlichting parkeerdek, maar ook voor allerlei andere soorten professionele verlichting buitenshuis. De armaturen van deze verlichting zijn zeer goed bestand tegen vandalisme. Daarnaast heeft vocht nauwelijks effect op de armaturen. Deze buitenverlichting LED gaat daarom jarenlang mee. Ook de prestaties van de LED verlichting parkeerdek zijn indrukwekkend. De lampen hebben zeer hoge lichtopbrengst en een brandduur van 50.000 uren. Dat is veel langer dan die van traditionele halogeenlampen. Door het lage energieverbruik wordt aanzienlijk bespaard op de exploitatiekosten van een parkeergarage.

Lichtplan laten maken

Voor het maken van een goed lichtplan is veel vakkennis nodig. De professionals van Prolumia hebben die kennis in huis. Ze zijn op de hoogte van alle kenmerken van de verschillende soorten LED verlichting parkeerdek. Ze ‘lezen’ als het ware de volledige oppervlakte van de parkeerplaats om te ontdekken op welke strategische plekken verlichting moet worden geïnstalleerd. Door de sensoren op cruciale plekken te monteren hoeven auto’s en voetgangers nooit meer in het donker te zoeken naar een vrije parkeerplek, de betaalautomaat of de uitgang van de parkeergarage. Ook is de kans op aanrijdingen met andere auto’s en ongelukken met voetgangers een stuk kleiner.