Foto: Pexels
Foto: Pexels

3 tips voor een heerlijke vakantie in Nederland

Algemeen

Ons land kent talrijke prachtige natuurgebieden, bruisende steden en leuke bezienswaardigheden. Het is dan ook een geweldig land om op vakantie te gaan, zelfs als je er al woont. Boek ook eens een vakantiehuis Nederland en verken provincies en steden waar je nog niet eerder bent geweest of die je beter wilt leren kennen. Geen idee waar je naartoe zou willen? Wij geven je graag enkele tips voor een heerlijke vakantie in Nederland!

Op vakantie in Noord-Holland

Noord-Holland is een zeer veelzijdige provincie, waar voor iedereen wel wat te doen is. Dat betekent dat het ideaal is voor een vakantie met de hele familie. Er zijn grote vakantiehuizen te huur, zodat iedereen zijn of haar eigen plekje heeft om zich terug te trekken. En dan? Wat dacht je van een cultureel bezoekje aan Amsterdam, winkelen en terrashoppen in Haarlem, of uitwaaien op een van de Waddeneilanden? Fans van watersporten kunnen zich helemaal uitleven op het IJsselmeer of het Markermeer, maar ook lekker wandelen in de natuur kan prima in Noord-Holland.

Vakantie naar Zeeland

Een strandvakantie in Nederland kun je creëren door een vakantiehuis te huren in het prachtige Zeeland, de provincie die de meeste zonuren heeft. Lekker zonnen aan het strand, een frisse duik in de zee nemen, surfen op de golven, of wandelen door de duinen… Zie je het al voor je? Dan is Zeeland echt iets voor jou. Naast mooie stranden, zijn er ook gezellige steden en dorpjes te bezoeken waar je een terrasje kunt pakken of bezienswaardigheden kunt bezoeken als Deltapark Neeltje Jans, de Deltawerken of het Zeeuws Museum. En er is ook volop natuur aanwezig om lekker doorheen te wandelen of te fietsen.

Op vakantie in Limburg

In Limburg kun je dat echte vakantiegevoel ervaren. Het is een van de mooiste en groenste provincies van Nederland en ook hier is heel wat te doen en te ontdekken. De prachtige natuurlandschappen nodigen uit tot een rustgevende wandel- of fietstocht en de vele musea en bezienswaardigheden geven je het gevoel alsof je op vakantie in het buitenland bent. De kasteeltuinen van Arcen geven hier een goed voorbeeld van, evenals het rivierpark Maasvallei, Nationaal Park de Meinweg en de ondergrondse gangen. Breng ook zeker een bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals: bij terugkomst van je vakantie kun je zeggen dat je niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland bent geweest!