In Arnhem worden twee nieuwe leesclubs opgericht.
In Arnhem worden twee nieuwe leesclubs opgericht.

Oprichting leesclubs in Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Senia zet in verschillende steden en dorpen leesclubs op waarin de leden met elkaar hun interesse delen voor literatuur, filosofie, kunst, poëzie, muziek en geschiedenis. Zo ook in Arnhem.

Senia houdt oprichtingsbijeenkomsten in bibliotheken door heel Nederland. Zo is er dinsdagmiddag 15 februari een bijeenkomst over de oprichting van een leesclub Nederlandse literatuur in de bibliotheek Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Aanvang 14,00 uur. En donderdagochtend 17 februari is er in dezelfde bibliotheek een bijeenkomst over een leesclub Kunstgeschiedenis, aanvang 10.30 uur. Meer informatie en aanmelden: tinykleineeram@senia.nl.

Senia helpt bij het vinden of oprichten van leesclubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen. De meeste leesclubs lezen zes tot zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer het bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café.

www.senia.nl