Afbeelding
Foto:

Voordelen van een zonnescherm met een knikarm

Algemeen

Zonwering is en blijft erg belangrijk in ons land. Niemand houdt het er van om in de zomer ontzettend warm te hebben in huis, toch? Alhoewel de warme maanden inmiddels afgelopen zijn, is het een goed idee om nu alvast na te gaan denken over hoe je het zonlicht in de volgende zomer kunt tegenhouden. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm met een knikarm. Dit wordt ook wel een knikarmscherm of zonneluifel genoemd en is een klassieke vorm van zonwering die nog altijd populair en geliefd is. In dit artikel vind je de voordelen van dit type zonwering.

Volledig aan te passen

Mogelijk denk je dat de knikarmschermen ouderwets zijn, maar dat is zeker niet het geval. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat de zonneschermen perfect passen bij je huis met behulp van allerlei nieuwe technologieën. Er zijn meerdere soorten zonneluifels waar je voor kunt kiezen bijvoorbeeld, terwijl het ook mogelijk is om het ontwerp van je kast te kiezen. Een strak vierkant model kan een goede optie zijn, maar je zou ook voor een afgerond model kunnen gaan. Bovendien kan de kleur van het scherm aangepast worden op basis van de kleur die bijvoorbeeld gebruikt is voor het verven van je kozijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om de knikarmschermen uit te rusten met verwarming, ledverlichting of een volant.

Schaduw creëren

Een zonnescherm met een knikarm heeft natuurlijk maar één groot doel: het creëren van schaduw in je tuin. Dat is uiteraard de belangrijkste functie van een zonneluifel, het zal ervoor zorgen dat je een koel plekje krijgt waar je heerlijk in de zomer kunt zitten. Zo kun je optimaal van je terras of tuin genieten. Het creëren van schaduw doet zo’n scherm doordat het gemonteerd wordt aan de gevel. Vervolgens kun je de luifel met behulp van twee armen horizontaal rollen uit zijn cassette. Dit is eenvoudig om te doen, net zoals het inschuiven van de luifel. Dit zorgt ervoor dat je de zon op de hete dagen gemakkelijk kunt werken, terwijl je tijdens de koelere jaargetijden een optimale licht- en warmte-inval behoudt in je woning. Je knikarmscherm verdwijnt daarnaast volledig in de kast, dus je huis blijft zeker een mooi exterieur houden.

Beleving versus functie

Een zonnescherm met een knikarm zal je niet alleen buiten beschermen tegen het licht van de zon, dit doet het namelijk ook binnen in je huis. Daarnaast doet het nog zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan het verlengen van je huis met behulp van de luifel. Je scherm kun je dus eigenlijk gebruiken om nog een buitenkamer te creëren, wat fijn is op de warmste dagen van het jaar. In deze ruimte kun je in de zomer heerlijk relaxen, maar je kunt er ook eten of zelfs barbecueën als het weer dit toelaat. Een zonnescherm met een knikarm zorgt er bovendien voor dat je zorgeloos kunt genieten van de mooiste zomerdagen samen met je gezin, vrienden en/of familie. Ook je huisdieren zullen de schaduw van de luifel kunnen waarderen!