Gratis online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’

di 11 jan 2022, 09:39 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen donderdag 20 januari van 19.30 tot 21.00 uur deelnemen aan een online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. Deelname is gratis.  

De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem. Aanmelden via www.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem.

In de workshop komt onder andere aan bod wat goed hout is, hoe je de kachel goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en het aanbod aan katalysators. De workshop is bedoeld voor kachelstokers die geen overlast willen veroorzaken. Uit de feedback van de deelnemers blijkt dat ook ervaren stokers veel van de workshop op te steken. 

“Het verbranden van hout veroorzaakt fijnstof, wat ongewenst is voor het milieu en de gezondheid. Door goed te stoken kunnen deze klachten aanzienlijk verminderd worden. Nog beter is het om helemaal geen kachel te stoken, maar als je het dan doet, doe het dan goed. Met deze workshop krijgen de deelnemers tal van tips om de overlast te beperken en minder schadelijke stoffen uit te stoten.”

De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Arnhem in samenwerking met Natuur en Milieu Gelderland. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem.