Poelier Karel Hoogsteder heeft zijn zaak in Driel gesloten.
Poelier Karel Hoogsteder heeft zijn zaak in Driel gesloten.

Poelier Karel Hoogsteder in Driel sluit de deur

zo 9 jan 2022, 09:52 Algemeen

DRIEL – Poelier Karel Hoogsteder aan de Elstergrindweg 22 in Driel heeft de deuren van zijn bedrijf gesloten. Na veertig jaar houdt hij het voor gezien en verdwijnt de enige ambachtelijke poelier in de wijde regio. Toch hoeft de fervente klant van Hoogsteder het niet helemaal zonder te doen.

Karel heeft zijn besluit weloverwogen gemaakt. Hij houdt van zijn vak en heeft altijd met plezier zijn klanten voorzien van Betuws wild en kip. Veertig jaar lang hebben inwoners genoten van een goed product, dat de laatste jaren ook via de webshop werd aangeboden. “Maar het werk wordt - ook gezien mijn leeftijd - gewoon te zwaar; juist ook omdat de laatste jaren er zich een groei aftekende. Een opvolger vinden, lukte niet. Vandaar deze beslissing.” De passie voor het poeliersvak heeft Karel nooit onder stoelen of banken gestoken. “Het wildseizoen was altijd het leukste seizoen met de kerst als extra hoogtepunt. Dan kwam de hele familie helpen. Velen zullen mijn broer Hein de Kerstman herinneren met zijn eigen hutje voor de deur en de kleinkinderen die koekjes en chocolademelk mochten uitdelen...”

Karel dankt zijn klanten en relaties. “Ook de jagers wil ik bedanken. Voor hen blijf ik in het wildseizoen werken met het uitsnijden van het wild. En de klanten hoeven de kip en kipproducten niet te missen. Want streekwinkel De Lingegaerdt aan de Grote Molenstraat 116 in Elst blijft kip van mij verkopen. En in het wildseizoen is onze website met wildproducten actief.”