Interieur van ziekenhuis Rijnstate Arnhem. (Foto: Rijnstate)
Interieur van ziekenhuis Rijnstate Arnhem. (Foto: Rijnstate)

Innovatie op de Stroke Unit van ziekenhuis Rijnstate

Algemeen

ARNHEM - Patiënten van Rijnstate die intensieve bloeddrukverlaging moeten krijgen, kunnen vanaf nu op de Stroke Unit blijven. Op deze unit worden patiënten opgenomen die net een herseninfarct of hersenbloeding hebben gehad en waar een intensieve bewaking door neurologen en verpleegkundigen plaatsvindt. 

“Tot voor kort moesten patiënten voor intensieve bloeddrukverlaging naar de Medium Care afdeling. Met de inzet van nieuwe monitoring en scholing van personeel hoeft dit niet meer en kunnen patiënten op de Stroke Unit blijven”, meldt Rjinstate.

“Voor patiënten is dit prettig, omdat zij niet hoeven te verhuizen. Daarnaast blijkt dat het verblijf op de Stroke Unit uiteindelijk leidt tot betere gezondheidsuitkomsten voor deze specifieke patiëntgroep.”

Innovatie

“De nieuwe monitoring zorgt ervoor dat verpleegkundigen een alarm krijgen op een smartphone. Een belangrijke ontwikkeling hierin is dat de meetgegevens worden meegestuurd met het alarm. Dit maakt het mogelijk voor de verpleegkundige om een inschatting te maken hoe snel de betreffende patiënt hulp nodig heeft. Een mooi voorbeeld van digitale innovatie.”