Plaatsmaken toont zeefdrukwerken

Algemeen Kort nieuws

 ARNHEM - Bij Productiehuis Plaatsmaken aan de Klarendalseweg 82A in Arnhem is tot en met 28 januari 2022 de tentoonstelling ‘How to bring a blush to the snow’ te zien. Getoond worden werk envan Liesbeth Piena en Marie Reintjes. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 13.00 tot 17.00 uur.

Plaatsmaken nodigde twee jonge schilders uit om een zeefdruk te maken. Voor Marie Reintjes (1990) is het de eerste keer dat ze dat doet. In het werk van Reintjes ervaar je de realiteit maar met een vervreemdende twist. Want hoewel je een hele zachte laag onder de alledaagse onderwerpen vermoedt, is hoe zij die op doek overbrengt feitelijk uitsluitend een formele kwestie. De broeierige emotionele ondertoon botst op een plezierige manier met de zakelijke virtuositeit die in haar schildershand besloten ligt.

Liesbeth Piena (1993) heeft al meer ervaring met zeefdruk. In haar werk is een duidelijke beeldtaal herkenbaar. Vormen die aan planten doen denken worden over elkaar heen geplaatst, middels een vernuftig spel met kleuren en transparanten. Het werk is als een puzzel die voor eens en voor altijd wordt opgelost. Het oplossend vermogen van de jonge schilder is beslist indrukwekkend. 

Behalve de nieuwe zeefdrukken van beide kunstenaars zijn ook schilderijen en werken van textiel te zien.

www.plaatsmaken.nl