‘Andere Arnhemmers’ geeft gratis doorgeefboekje weg

di 7 dec 2021, 14:53 Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Om de Arnhemse stadsnatuur te vieren, wordt vanaf vrijdag 10 december het doorgeefboekje ‘De man die bomen plantte’ uitgedeeld. Het boekje is gratis verkrijgbaar op diverse plekken in Arnhem, onder andere bij Stadsboerderij Presikhaaf, Stadsboerderij De Korenmaat, bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, De Groene Vos, boekhandels en bibliotheken. 

Het gratis doorgeefboekje ‘De man die bomen plantte’ is een cadeautje van ‘Andere Arnhemmers’ aan iedereen die Arnhem een warm hart toedraagt. Het was de innige wens van schrijver Jean Giono (1895 - 1970), dat zijn verhaal werd doorgegeven en daarom zag hij af van het auteursrecht. Met dit verhaal over een gewone man die bomen plantte, laat hij zien hoe we allemaal kunnen zorgen voor de wereld om ons heen en dat ook kleine acties een groot verschil kunnen maken.

In Arnhem hebben we ook een ‘Man die bomen plant’ en wel Kees Kant. Hij verzamelde noten van een 135-jarige zwarte walnootboom en kweekte deze op op zijn balkon. Komend jaar worden deze bomen verspreid over Arnhem geplant. 

Kijk voor meer informatie op www.anderearnhemmers.nl en volg de Andere Arnhemmers op sociale media via @GroenArnhem.